modelschetsen, diertekeningen, portretten, landschappen en abstract werk

uit 1978 tot 1982 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Weerstand

1982

In deze tekening met contékrijt zien we twee vrouwen die elkaar fysieke weerstand geven. Met hun armen houden ze elkaar op afstand. De compositie is grafisch van opzet. Grote delen in het midden zijn bewust leeg gelaten, om het brug-effect te versterken. De ene lijkt blindelings door te gaan met het gevecht, terwijl de andere zich bewust begint te worden van de bizarre situatie. Ze kijkt het beeld uit om de confrontatie met de toeschouwer te ontwijken.      

liggend naakt

1981

Tekening in geperst houtskool van liggende vrouw. Ik heb de rondingen van deze vrouw met veelvuldige spontane lijnen gevolgd om zo haar sierlijkheid uit te beelden. Dit effect wordt in balans gebracht door lijnen in andere richtingen in de schaduwpartijen. Het handschrift vormt zo een deken waarin ze gehuld is.

Uil

1981

Deze uil wilde ik vanuit de verenstruktuur neerzetten. Het is een dier dat zich hiermee camoufleert en opgaat in zijn omgeving. Het licht dat op zijn gezicht schijnt wil hij liever niet zien, hier heb ik alleen het dichtgeknepen oogje laten staan. Door me te laten leiden door een snelle en spontane lijnvoering ontstaat er een intensiteit die het karakter van de nachtuil onderstreept. Hij lijkt ingedut maar niets ontgaat hem!

Vogel in Blijdorp

1981

Deze vogel gaat op in zijn omgeving door de vlakverdeling van deze compositie.

Oer opa

1978

Mijn overgrootvader, schoolhoofd. Portret gemaakt toen ik 16 jaar oud was a.h.v. de enige pasfoto die er was van de vader van mijn oma.